Industriële reiniging: een vak apart

Met industriele reiniging worden alle vormen van reinigingsactiviteiten bedoeld die plaatsvinden binnen de industrie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het reinigen van machines, productiehallen en productielijnen. Hiervoor is speciale kennis en vakmanschap vereist. Elke bedrijf is anders en de reiniging vraagt een aanpak op maat. De industriële reiniging is een dynamisch vakgebied. Het is als reinigingsbedrijf dus vereist om ten allen tijden op de hoogte te zijn van de nieuwste richtlijnen en normen.

Continuïteit

In de industrie ligt de lat hoog als het gaat om efficiënt werken met een hoge productiviteit. Het is daarom belangrijk dat de continuïteit van de processen in de productielijn gewaarborgd blijven. Het inzetten van een professioneel bedrijf voor de reiniging van productielijnen is dan ook een must. Er is speciale kennis vereist om te kunnen vaststellen welke reinigingsmethode precies moet worden toegepast en hoe dit veilig en efficiënt kan gebeuren. Bij industriële reiniging krijg je te maken met verschillende aandachtsterreinen: hoge druk reinigen, druk vacuüm reinigen, chemisch technisch reinigen en adembescherming.

Aandachtsgebieden

Vacuümreiniging verwijdert productresten of afvalproducten die vloeibaar zijn of poedervormig. Voorbeelden zijn olie of vervuild water. Deze stoffen worden afgevoerd met een vrachtwagen, de zogeheten vacuümwagen. Aangekoekte productieresten verwijder je met een hogedrukreiniger. Dit is van toepassing bij onder andere de reiniging van ketels of opslagtanks. Installaties die niet of nauwelijks toegankelijk zijn worden chemisch gereinigd. Men circuleert dan water met chemicaliën door de ruimte. Zo wordt de vervuiling opgelost en afgevoerd. Wat nog niet is genoemd is de ultrasone reiniging. Hiermee kunnen moeilijk bereikbare oppervlakken worden gereinigd. Het voordeel van ultrasone reiniging is dat het product niet beschadigt tijdens het reinigingsproces en wordt vaak toegepast in de medische sector.

Specifieke eisen per branche

Het zoeken naar de optimale reinigingsoplossing is maatwerk. Welke industriële oplossing het meest geschikt is, is enerzijds afhankelijk van de specifieke situatie ter plaatse. Anderzijds geldt voor elke branche een aantal specifieke wensen en eisen. Zo is er de medische en dentale industrie. Daarvoor gelden anderen normen dan voor bijvoorbeeld de metaalindustrie of garagebedrijven. Er zijn ook specifieke eisen voor de levensmiddelenindustrie. Reinigingsmiddelen laten altijd kleine restjes achter die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het is daarom van groot belang om ook hier de ultiem juiste reinigingsmethode toe te passen.

Augias Schoonmakers garanderen betrouwbaarheid, professionaliteit, veiligheid en een innovatieve, duurzame aanpak met de meest moderne apparatuur. Augias houdt rekening met de spitstijden binnen de bedrijven. Met vestigingen op vele locaties in Nederland is er altijd wel een filiaal in de buurt.

0 Comments

Add Yours →

Geef een reactie