Je woonkamer verlichten op een stoere manier

De zomer is voorbij en de zon laat zich dus steeds minder lang zien. Een bijkomend gevolg is natuurlijk dat het later licht is en eerder donker wordt. Om de donkere dagen door te komen zonder in een depressie te raken is verlichting in je huis een absolute must. Maar welke lamp past het best in je interieur? Een van de meest verkochte lampen is de vloerlamp. Er zijn natuurlijk meerdere trends de afgelopen jaren, maar een van de grootste is toch wel de industriële vloerlamp.  

De keuze is reuze

De keuze is reuze op lampen gebied. Er zijn zoveel verschillende stijlen verlichting. Je kunt denken aan landelijke of moderne verlichting, maar ook design en klassieke lampen vullen menig huiskamer. Om toch je eigen stoere twist aan bijvoorbeeld je woonkamer te geven is een industriële vloerlamp een uitstekende keuze om je woonkamer van sfeervol licht te voorzien. Een industriële vloerlamp heeft een ontzettend stoer uiterlijk, omdat het lijkt of deze lampen rechtstreeks uit een verouderde fabriek komen. Industriële vloerlampen zijn vaak groot van aard en dat komt dan met name door grote robuuste kappen die een verweerd uiterlijk hebben. 

Verschillende materialen

De industriële vloerlamp kan van verschillende materialen gemaakt zijn, wat dan ook weer verschillende effecten heeft op de sfeer. Zo kun je kiezen voor een industriële vloerlamp van beton, dat behalve stoer dankzij de lichte kleur ook voor rust zorgt. Wanneer je toch kiest voor een extremere stoere uitstraling is er de industriële vloerlamp van metaal, staal of ijzer. Het leuke van deze materialen is dat je de industriële vloerlamp door een roestig effect toe te voegen nog meer karakter kunt geven. Het leuke is dat je ook kunt spelen met deze materialen. Wil je een geheel en heb je een wit interieur? Dan kies je voor een industriële vloerlamp van beton. Wil je liever dat het breekt? Dan ga je voor de roestkleurige industriële vloerlamp.

Neem de hele inrichting

Behalve dat de industriële vloerlamp zelf een stoer uiterlijk heeft, kun je ook andere meubels van een metamorfose voorzien door het toevoegen van een industriële vloerlamp. Een licht kleurige bank krijgt een heel ander jasje met een roestkleurige ijzeren industriële vloerlamp naast zich. Buiten het feit dat een industriële vloerlamp voor sfeer zorgt, heeft deze natuurlijk ook een functioneel aspect. Mis je toch nog een lichtpunt in je woonkamer of merk je dat wanneer je een boek op de bank wilt lezen dat je net niet genoeg licht op je bladzijde hebt?

Ook dan kan een industriële vloerlamp uitkomst bieden.

0 Comments

Add Yours →

Geef een reactie