Uitstekend starten in de logistieke sector

Nederland is een land bomvol startende ondernemers. Laatst was nog in het nieuws dat zelfs jongeren zich steeds meer in laten schrijven als ZZP’er bij de Kamer van Koophandel. Dat is toch geweldig? Aangezien het niet altijd even makkelijk is om ergens in te starten, geef ik je maar al te graag tips. De enige vraag die jij jezelf nog moet stellen is: waar wil jij in starten? Op basis van de indrukwekkende hoeveelheid feedback ga ik het vandaag hebben over een belangrijke sector van ieder land. Ik heb het natuurlijk over de logistieke sector. Lees gerust verder en ontdek een paar handige tips om te starten in de logistiek!

Meer dan alleen transport

Zo moet ik ten eerste een groot misverstand de wereld uit helpen. Logistiek is bevat veel meer dan alleen het transporteren van goederen. In feite is het namelijk een verzamelnaam voor alles wat komt kijken bij de goederenstroom. Denk hierbij aan het plannen, organiseren, besturen, uitvoeren en ga zo maar door. Wil je starten in de logistieke sector, omdat je het transport leuk vindt? Dan is het misschien een beter idee om te starten als zelfstandige vrachtwagenchauffeur. Op die manier behoud je wel de vrijheid om klussen aan te nemen die je wilt. Tegelijkertijd ben je niet verantwoordelijk voor de algehele goederenstroom. Dat is wel het geval als je een logistieke onderneming start. Kortom, besef je dat logistiek meer is dan alleen transport.

Maak een duidelijk plan

Ben je nog steeds enthousiast om jouw eigen logistieke ondernemer te starten? Dan raad ik je aan om een concreet stappenplan te maken. Met alleen een KvK inschrijving ben je er immers niet. Je moet ook denken aan zaken zoals een bedrijfspand, materiaal en natuurlijk personeel. Vergeet trouwens niet om bijtijds logistieke hulpmiddelen te bestellen. Opslag en transport wordt een stuk lastiger uit te voeren wanneer je geen rolcontainers of steekwagens hebt. Rolcontainers zijn van die dingen waar je misschien niet direct aan denkt, maar wel cruciaal zijn voor de gang van zaken.

Wanneer je een concreet plan voor jezelf opstelt, dan creëer je ten eerste wat overzicht. Je weet met andere woorden wat je allemaal te wachten staat. Bovendien heb je met zo’n plan altijd iets om op terug te vallen. Denk namelijk maar eens logisch na: het starten van een onderneming binnen iedere branche vergt een hoop aandacht en tijd. Een goede voorbereiding kan dan echt de helft van het werk schelen. Dus ga jij een bedrijf starten in de logistieke sector? Met mijn tips wordt dat een eitje!

0 Comments

Add Yours →

Geef een reactie