Starten in het 65+ segment

In de laatste jaren zijn er in Nederland steeds meer 65+ bij gekomen. Dit heeft te maken met de vergrijzing in ons land. Omdat de markt voor 65+’ers steeds groter wordt kan het interessant zijn om als ondernemer in deze trend te stappen. Zeker gezien het feit dat Nederland blijft vergrijzen, waardoor de markt ook zal blijven groeien. In deze blogs zal ik kijken op welke manier jij als ondernemer kan inspringen in deze trend door een aantal producten aan te bieden.

Rollator

Hoewel niet alle 65+’ers slecht ter been zijn, zijn er veel 65+’ers die ondersteuning van een rollator nodig hebben bij het lopen. Je zou ervoor kunnen kiezen om rollatoren in je winkel te gaan verkopen. Dit is natuurlijk afhankelijk van het type winkel dat je als ondernemer hebt. Maar in veel verschillende winkels zou een rollator niet misstaan. Denk bijvoorbeeld aan een sport winkel, bewegen kan ook worden gezien als sporten en door het verkopen van rollatoren breng je gelijk een volledig nieuw segment klanten binnen. Deze klanten zouden zonder de rollator wellicht niet binnen komen.

Entree

Veel ondernemers staan er niet bij stil dat een winkel ook moet worden ingericht zodat mensen met een rollator of bijvoorbeeld een scootmobiel de winkel eenvoudig moeten kunnen betreden. Zorg er dan ook voor dat er geen hoop opstapje is om je winkel of kantoor binnen te komen. Dit kan potentiele klanten afschrikken om je winkel in te lopen, hierdoor loop je veel klanten mis. Zorg er ook voor dat de gangpaden breed genoeg zijn in je winkel of kantoor. Een scootmobiel of rollator heeft soms wat meer ruimte nodig dan een andere klant. Zeker als ze moeten keren, richt je winkel hier dan ook op in. Ook als producten te hoog of te laag liggen voor de klanten, kunnen ze er misschien niet bij. Houd daar ook rekening mee!

Letters

In veel winkels of bedrijven zie je vaak dat de prijskaartjes of labels hele kleine letters hebben. Soms is het al lastig om deze prijskaartjes of labels te lezen zonder dat je problemen hebt met je ogen. Laat staan hoe lastig het kan zijn voor mensen die oogproblemen hebben. Zorg er dan ook voor dat alle prijzen en andere teksten in je winkel letters hebben die voldoende groot zijn. Ook kan je bijvoorbeeld een speciale factuur maken voor mensen die wat ouder zijn, zodat zij ook goed kunnen lezen wat er allemaal staat.

0 Comments

Add Yours →

Geef een reactie