Het vinden van een baan, hoe?

Het vinden van een nieuwe baan is altijd erg spannend. Je moet ondervinden waar je passie ligt en waar je dat in wilt toepassen. Het is heel belangrijk dat je ergens gaat werken wat bij je past. Maar hoe vind je de baan die bij jou past? Wij geven je graag wat tips!

Vacatures

Het vinden van een baan begint natuurlijk bij het zoeken naar vacatures. Als jij verkeersregelaar wilt worden, google je vacature verkeersregelaar en kijk je wat er open staat. Je hebt speciale websites waar allerlei verschillende vacatures op staan. Hier kan je zelf ook nog gebruik maken van verschillende filters waardoor het zoeken naar wat jij wil makkelijker wordt. Uit een vacature kan je ook al opmaken wat je werkzaamheden zullen worden en wat jouw functie zal zijn, als je aangenomen wordt natuurlijk.

Passende baan

Na het zoeken naar vacatures is het goed om te kijken of de vacature bij je past. Veel mensen zoeken zo wanhopig naar banen dat ze niet meer kijken of de baan wel bij hun past. Niemand wil ergens gaan werken en werkzaamheden moeten uitvoeren die niet binnen jouw interesse straatje vallen. Voordat je solliciteert moet je dus eerst eens opzoek gaan naar jezelf. Wie ben jij? Wat kan je en wat vind je leuk om te doen? Ook is het nooit verkeerd om te kijken waar je goed in bent.

Je CV

Als de vacature bij je past en het goed voelt, is het tijd om te gaan solliciteren. Bij solliciteren stuur je een CV en een motivatiebrief mee. Daarom is het goed om bij solliciteren je CV weer te controleren. Moet je cv geüpdatet worden met nieuwe informatie? Moet je oude informatie die niet meer relevant is weghalen? Ga zo maar door. Ook is het goed om te kijken naar de baan waar je naar hebt gesolliciteerd. Is het een grafisch bedrijf? Dan is het goed om je cv een beetje grafisch te ontwerpen. Zo kan je gelijk aan het bedrijf zien wat je in huis hebt en dat je zelf ook grafisch aangelegd bent.

De juiste motivatie

Bedrijven vinden het heel belangrijk om te zien wat voor motivatie de kandidaten hebben om bij hun bedrijf te werken. Een motivatiebrief is een document wat je met je CV meestuurt waarin je kort uitlegt waarom je op de vacature hebt gereageerd. Leg daarom kort maar duidelijk uit waarom je voor die functie hebt gekozen.

0 Comments

Add Yours →

Geef een reactie